logo
Skip to content

ПРЕССЪОБЩЕНИЕ

12 юни 2024 г.

На 15 юни 2024 г., събота, ще се проведе Ден на отворените врати в Българската народна банка. БНБ ще осигури свободен достъп за граждани в централната сграда на институцията за времето от 10.00 до 17.00 часа.

Денят на отворените врати през настоящата година ще премине под знака на 145-ата годишнина от основаването на БНБ. Посетителите ще имат възможност да разгледат заседателната зала на Управителния съвет, в която са взимани едни от най-важните решения във финансовата и банковата история на страната, галерията с маслени портрети на управителите, кабинета на управителя, музейната сбирка на БНБ, оперативния салон за клиенти, както и да получат сувенирна банкнота със своя лик, изобразен върху нея. Специален акцент тази година е подредената в паричния салон изложба, посветена на 145 години от основаването на Българската народна банка, нейната история през годините и нейните сгради.

На разположение на групите посетители ще бъдат служители на банката, които ще ги съпровождат и ще ги запознаят с основните функции и задачи на институцията.